DNB Vloerverwarming

Everdenberg 115
4902 TT Oosterhout
085 – 760 05 36
info@dnbvloerverwarming.nl

DNB Vloerverwarming biedt een totaalpakket

Het verwijderen van de huidige vloer, het aanleggen van isolatie, afwerkvloeren en vloerbekleding zoals: PVC- & laminaatvloeren.

Ervaar onze kwaliteit en service

We werken secuur en professioneel

DNB Vloerverwarming biedt een totaalpakket

Het verwijderen van de huidige vloer, het aanleggen van isolatie, afwerkvloeren en vloerbekleding zoals: PVC- & laminaatvloeren.

Ervaar onze kwaliteit en service

We werken secuur en professioneel

Een passende vloerverwarming voor alle soorten ruimtes

Vloerverwarming installeren hoeft niet duur te zijn

Soorten vloerverwarming

DNB Vloerverwarming legt watergedragen vloerverwarming aan. Dit wordt ook hydro vloerverwarming genoemd. Bij dit type vloerverwarming wordt door ons een buizencircuit in de vloer aangelegd. Hier stroomt warm water door. U kunt de installatie vergelijken met die van een centrale verwarming. Net als bij een centrale verwarming heeft u een ketel, expansievat, ontluchtingsventiel, een (energiezuinige) pomp en een buizensysteem voor de toevoer van warm water nodig. De leidingen die het water van de ketel naar de vloer voeren moeten goed geïsoleerd zijn. Hoe minder het warmteverlies is, hoe voordeliger u kunt verwarmen. Er bestaat ook elektrische vloerverwarming. Die systemen legt DNB Vloerverwarming niet aan. Elektrische vloerverwarming is een andere techniek die vooral interessant is als bijverwarming van kleine ruimtes.

Vloerverwarming en chape

Om vloerverwarming aan te leggen is een bepaalde vloeropbouw noodzakelijk. Het buizencircuit waar het warme water door gaat stromen komt in een afwerkingslaag te liggen die op de draagvloer is aangebracht. Dat is de zogenaamde chape of dekvloer. Het is een vaak cement laag en soms ander materiaal, zoals anhydriet, waarop de vloerbedekking, de tegels, het laminaat, het parket of een ander soort vloerbedekking uiteindelijk komt te liggen. De chape is eigenlijk de ondergrond voor allerlei soorten vloeren en wordt als dekvloer op een draagvloer aangebracht om deze mooi vlak en waterpas te maken. Vaak is de draagvloer van beton gemaakt, maar andere constructies komen ook voor. Als de chape voldoende dik is kan deze ook dienen als verwarmingsvloer. Het buizencircuit kan er mooi in weggewerkt worden.

Hydrovloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming nat systeem

De leidingen worden op netten of tackerplaten vastgezet en daarna volledig ingegoten in een afwerkchape. De vloerverwarming wordt zo rechtstreeks in de chape geplaatst. Bij gebruik van netten moet daaronder nog isolatie aangebracht worden. Bij gebruik van tackerplaten is het niet nodig om onder de leidingen nog een laag isolatie aan te brengen. Vloerverwarming op tackerplaten is namelijk vloerverwarming en isolatie in één. Wanneer er nog geen afwerkchape ligt, zoals bij nieuwbouw, dan is het makkelijk om de vloerverwarming in de chape zelf te leggen. De vloeropbouw blijft dan gering en de warmteafgifte is over het algemeen erg goed. Het voordeel van nat systeem is dat de vloerverwarming dieper in de vloer ligt. Dat scheelt in de dikte van de vloer. Die wordt wel iets minder snel warm, maar blijft langer warm. 

Vloerverwarming frezen of inzagen

Is de bestaande chape dik genoeg, dan is het een mooie oplossing om de leidingen in de vloer te frezen of in te zagen. Het gaat erg snel met een speciale vloerfrees waarmee de sleuven worden gemaakt. In de sleuven komen de leidingen van de vloerverwarming te liggen. Omdat de kunststof verwarmingsbuizen precies in de sleuven passen, blijven ze goed liggen. De vloer kan dan ook meteen weer netjes geëgaliseerd worden met een afwerklaag. Het voordeel van inzagen of frezen is dat de bestaande vloeropbouw niet veranderd. De vloer wordt ook snel warm omdat de leidingen hoog in de chape liggen. En het werk kan snel uitgevoerd worden. Inzagen of frezen wordt veel door DNB Vloerverwarming toegepast. Rechtstreeks frezen in beton is echter niet mogelijk omdat de frees door de hardheid van beton verbrandt.

Vloerverwarming droog systeem

Bij vloerverwarming droog systeem komen de verwarmingsbuizen op de bestaande chape te liggen. Deze keuze wordt vaak gemaakt als inzagen geen optie is of bij een houten vloer. Soms is het ook gewoon goedkoper om te kiezen voor het droogbouwsysteem. De verwarmingsleidingen worden bij droogbouw installeren in voorgevormde isolatieplaten gelegd die op de chape zijn aangebracht. Speciale metalen lamellen zorgen ervoor dat de warmte goed verdeeld wordt over het vloeroppervlak. De goede warmtegeleiding van de metalen lamellen zorgt niet alleen voor een optimale warmteverdeling, maar ook voor een snellere warmteafgifte. Over het geheel heen wordt een afwerking laag aangebracht. Het nadeel van droogbouw installeren is wel dat de vloeropbouw hoger wordt.

Een bypass toepassen

Vaak is het nodig om bij vloerverwarming een zogenaamde bypass toe te passen. Een bypass dient ervoor om de waterdruk te regelen. Naarmate de vloerverwarming langer draait, loopt de watertemperatuur in het vloerverwarmingssysteem op. Dat heeft invloed op de doorstroming van het water in de leidingen en bij de ketel. De bypass is een overdrukventiel dat ervoor zorgt dat die doorstroming op peil blijft. Als er geen bypass wordt toegepast, zal de druk in de leidingen en bij de ketel te hoog kunnen oplopen. Een bypass is een veiligheidsmaatregel die dat voorkomt. Een bypass is nodig als de hele installatie uit uitsluitend vloerverwarming of uit radiatoren met thermostaatkranen en een vloerverwarming bestaat.

Advies over vloerverwarming nodig?

Vloerverwarming leggen hoeft niet duur te zijn. Gemiddeld genomen is het inzagen van vloerverwarming het goedkoopst. DNB Vloerverwarming past deze techniek ook het meeste toe. Bij ons is het al mogelijk om een vloerverwarming te laten aanleggen vanaf € 695,00 inclusief btw. Wat de kosten uiteindelijk zijn, hangt natuurlijk ook sterk af van de grote van de ruimte en het soort chape en draagvloer. Voor het leggen van de vloerverwarming moet u over het algemeen rekenen op één werkdag voor een gemiddelde ruimte. Wilt u een persoonlijk advies? Wij komen graag bij u kijken om u een passend advies te geven. Wij hebben voor elke situatie een oplossing. Neem vrijblijvend contact met ons op.